Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Σύσκεψη για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επερχόμενες εκλογές

Σύσκεψη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις ερχόμενες εκλογές, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 19 Γενάρη, στο Δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου μετά από πρωτοβουλία των ΚΟΒ Κορδελιού - Ευόσμου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στις ερχόμενες εκλογές θα είναι πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  με τη  «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Θανάσης Κοκονάς, μέλος της ΤΕ βορειοδυτικών συνοικιών του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων  Κεντρικής Μακεδονίας, και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης προς τους εργάτες και υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες. Προς τις γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες, που σηκώνουν πολλαπλά βάρη στη δουλειά και στο σπίτι, στη φροντίδα της οικογένειας. Ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που βρίσκεται στα σχολεία, στη μαθητεία, στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, σε χώρους δουλειάς και πρέπει να βγει μαχητικά στο προσκήνιο διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. Είναι κρίσιμο, τώρα να σηκώσουμε ανάστημα, να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, πραγματική στήριξη των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών»
Ο Θανάσης Κοκονάς ,από την πλευρά του, σημείωσε ότι «η δημοτική Αρχή του κου Σούλα αλλά και οι προηγούμενες (γέννημα-θρέμμα της ΝΔ και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ) που τώρα πάλι μπροστά την εκλογές θα μας "βαφτιστούν" πάλι "ακομμάτιστοι") την περίοδο της διοίκησης αξιοποίησε το κάλπικο δίλημμα "συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου". Μίλαγε για "οικονομική κρίση περιμένοντας την ανάκαμψη". Μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, άλλες φορές για μικροπολιτικούς λόγους, έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, και άλλες πάλι της έδινε άλλοθι με την "αναμονή για την έξοδο από την κρίση". Ανάλογα με τα κονδύλια που του έδινε η Περιφέρεια, άλλες φορές την "εξυμνούσε" και άλλες πάλι όταν πιεζόταν, "έριχνε" το μπαλάκι στην περιφέρεια που δεν δίνει κονδύλια. Ο κοινός παρανομαστής πάντα: αλώβητο το πολιτικό σύστημα και η κεντρική διοίκηση που το υπηρετεί και φυσικά η λογική της διαχείρισης σε όλα, πως δηλαδή θα διαχειριστούμε καλύτερα όσα και όποτε μα τα δίνουν. Αντίστοιχα ιδεολογήματα περί κρίσης, μνημονίων, ανάπτυξης, χρωματισμένα φυσικά από τον αντίστοιχο πολιτικό φορέα που στηρίζουν, αξιοποίησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις»
https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/179389/syskepsi-gia-tis-politikes-exelixeis-kai-tis-eperhomenes-ekloges-foto